Gezondheid, veiligheid en kwaliteit. Dat wil je als kinderopvangorganisatie bieden. Aan medewerkers én kinderen. Maar hoe zorg je dat werknemers, kinderen en hun ouders kunnen vertrouwen op een veilige en gezonde werkomgeving? Dat kan met de Risicomonitor de digitale risico inventarisatie kinderopvang.

Erkend en branchespecifiek De Risicomonitor is een erkend en branchespecifiek online instrument waarmee je de RI’s (risico-inventarisaties) Arbo, Veiligheid en Gezondheid kunt uitvoeren. Je inventariseert door eenmalig overzichtelijke lijsten in te vullen; stelt vervolgens actieplannen op; registreert ongevallen en genereert rapportages. Helder en eenvoudig! En je voldoet aan de wettelijke eisen.

En méér De Risicomonitor biedt nog veel meer. In een enorme kennisbank vind je alle achtergrondinformatie over Arbo. Je registreert (bijna-)ongevallen. Er is een agenda, een logboek en een forum. En je inventarisaties zijn altijd beschikbaar, ook met je mobiele telefoon. Werk je samen met het basisonderwijs? Zij doen de risico-inventarisatie veiligheid voor kinderen ook via de Risicomonitor. Je hebt dus al je inventarisaties op één plek.

Wat kost het? De Risicomonitor is gratis te gebruiken voor de RI Arbo. Voor de RI Veiligheid en de RI Gezondheid geldt een jaarlijkse financiële bijdrage van €100,- ex BTW per organisatie en een variabel bedrag voor het aantal locaties.

Filmpje met uitleg Snel een goede indruk krijgen van de Risicomonitor? Bekijk dan het promofilmpje.