Het kleinschalige kinderdagverblijf “BSO Al Shams” is gestart in Hoogezand. Het bijzondere aan deze buitenschoolse opvang is, dat hier in twee talen wordt gecommuniceerd. De voertaal is Nederlands. Echter is het door de multiculturele achtergronden van zowel de kinderen als begeleiders, ook mogelijk om in het Arabisch te spreken. Zo wordt er een tweede thuis gecreëerd voor Arabische kinderen die vluchtelingen zijn geweest.

Hoe begon de droom?

Tijdens mijn stageperiode bij Humanitas heb ik veel vluchtelinggezinnen geholpen bij de huisvesting in de gemeente Groningen. Hier realiseerde ik me dat deze kinderen in mijn voetsporen zullen treden. Zelf ben ik namelijk ook vluchteling geweest. Bij deze gedachte kwam het idee om iets op te zetten wat een uitlaatklep kan zijn voor deze kinderen. Later was er pas sprake van een kinderopvang. Deze vorm heb ik aangenomen als gevolg van mijn studie achtergrond in het kinderdagverblijf.

Het meest trots ben ik op:

Ik ben trots op het feit dat ik op het punt sta mijn derde kinderdagverblijf locatie te openen. Dit wordt de derde locatie die gericht is op het helpen van Arabische kinderen.

Het zwaarste was:

Persoonlijk vind ik het mentaal de grootste uitdaging. Het idee begon erg klein, maar bij de gehele opzet komt veel kijken. Dit vergt veel tijd en energie. Bovendien is het toch een stukje onzekerheid voor de opening. Hierbij begon ik toch een beetje te twijfelen of het allemaal wel ging lukken. Maar met geloof houden voel je naarmate het proces door loopt dat het goed gaat komen.

Wat vind ik fijn aan de samenwerking van LOOKK:

De samenwerking van LOOKK vind ik nog altijd heel prettig doordat ik het gevoel heb dat ze altijd met mij mee willen denken. Hierbij heb ik het voornamelijk over de mogelijkheden en het realistische aan mijn ideeën. Door de samenwerking met LOOKK heb ik meer tijd om mijn eigen ding te doen, namelijk het ondernemen en de begeleider zijn voor de kinderen. LOOKK verzorgt bijvoorbeeld ook de kind administratie.

Mijn advies aan starters:

Ik zou zeggen als je het echt wilt en je het jezelf ziet doen, dat je gewoon moet starten. Als ondernemer heb je natuurlijk met onzekerheden te maken. Echter zal je met een duidelijke visie snel vertrouwen winnen en groeien als onderneming.

Lees hier meer over wat LOOKK voor jou kan betekenen.