Hoe begon de droom?

In 2015 las ik op LinkedIn een vacature bij Natuurfontein. Het vuur in mij wakkerde aan, kinderen begeleiden in de (stadse) natuur. Ik werd aangenomen en kon weer ervaren hoe belangrijk buiten en natuur voor kinderen is en wist dat ik nooit meer anders wilde.

Mijn man en ik hakte in 2016 een knoop door in 2018 gaan we naar het Oosten van het land. Nadat ik mijn plannen ventileerde op mijn werk, kwam Natuurfontein met de mogelijkheid om een vestiging neer te gaan zetten op franchise basis. Een grote eer vond ik dat en zo gingen we op zoek naar een locatie om de opvang te starten. In Oldenzaal lagen al wat lijntjes omdat we daar als Natuurfontein teamtrainingen deden bij het Outdoor Challenge Park.

Op werkbezoek om een locatie te bekijken kwamen we terecht NME Kinderboerderij de Höfte en kregen door de bedrijfsleidster een kop koffie aangeboden. We raakten aan de praat en zij heeft ons rondgeleid op het terrein. Van binnen ging er van alles door mij heen, wat een toffe plek, voldoet aan al mijn wensen, alleen maar mogelijkheden zag ik daar. Het toeval wilde dat zij vanaf januari 2017 een nieuwe huurder zochten voor de ruimte die zij boven de stallen gebruikten als expositie ruimte.

Kinderopvang Buitenspelen

Maar januari 2017 was wel heel erg snel, meer dan een jaar eerder dan wij in gedachten hadden. Toch hebben we alle zeilen bijgetrokken om dit aan te pakken. We hebben ons huis verkocht en de overwaarde deels gebruikt om de onderneming te starten. En zo kwamen we in juli 2017 in Oldenzaal te wonen en begonnen we de franchise.

Nu sinds 2020 werk ik onder mijn eigen naam Kinderopvang Buitenspelen, de franchise is beëindigd omdat we het niet goed van de grond konden krijgen. Nu staat er een groep waarbij ik maximaal 16 kinderen opvang in de leeftijd van 4 -12 jaar, het groeit gestaag er zijn nu zo’n 24 kindplaatsen gevuld. Ik doe alles zelfstandig en heb hulp van een BBL-stagiaire die echt een topper is.

Het meest trots ben ik op:

Mijn beslissing om zelfstandig verder te gaan en de franchise stop te zetten. Ook ben ik trots op mijn gezin dat deze uitdaging met mij is aangegaan.

Het zwaarste was:

Het zoeken naar de juiste manieren om klanten aan je te verbinden. Het bieden van alleen 4-12 jaar vraagt echt een andere manier van marketing. Daar ben ik nog steeds naar op zoek. Het hebben van nog weinig inkomsten legt ook een zware druk op je onderneming maar vooral in het gezin. We hebben echt onze manier van leven moeten aanpassen op het hebben van minder inkomsten.

Wat ik fijn vind aan de samenwerking met LOOKK:

In het traject naar mijn eigen onderneming “Buitenspelen” hebben zij echt meegekeken en gedacht hoe bepaalde dingen anders konden neergezet. Met elke vraag kan ik bij ze terecht en ze denken mee. Mede door de samenwerking met LOOKK kan ik de kwaliteit hoog houden en dat is geweldig.

Mijn advies aan starters:

Ga op zoek naar verbinding in je omgeving en zorg dat je (bijna) alles op orde hebt. Ga kijken binnen de provincie of er eventueel subsidies zijn voor je ontwikkeling als ondernemer. Vaak zijn er ook instanties die ondersteunen of gratis workshops geven. En kijk vooral ook naar ondernemers buiten je werkveld. Ik ben lid geworden van een ondernemersgroep omdat ik ook anders wil kijken naar mijn onderneming.

Lees hier meer over hoe LOOKK jou kan helpen met het opzetten van je kinderopvang.