Kinderdagverblijf starten

“Het zelf beginnen met mijn eigen kinderdagverblijf vond ik in het begin heel spannend. Als gastouder ben ik begonnen met het opvangen van kinderen. Het kriebelde al een tijdje om een eigen kinderdagverblijf te starten. Alleen wist ik niet hoe ik moest beginnen en hoe ik alles het beste kon aanpakken. Daarom vond ik het erg fijn dat ik LOOKK had als mijn eigen vraagbaak.”

Wat kun je?

Als ondernemer ben je een tikje eigenwijs. Je weet hoe een kinderdagverblijf er uit moet zien. Wat het belang is van kleuren en materialen en van normen en waarden. Je vaart graag je eigen koers en verwerkt je eigen ideeën in een pedagogische visie. Zo geef je kleur en persoonlijkheid aan jouw onderneming. Jouw droom, een kinderdagverblijf starten wordt werkelijkheid!

Wat heb je nodig?

Neem eerst rustig de tijd om je goed te informeren. Want je eigen kinderdagverblijf starten, dat doe je niet zomaar. Het levert je veel plezier en voldoening op, maar het is ook een hele verantwoordelijkheid. Wat je in ieder geval nodig hebt is:

  • een ruimte die geschikt is voor opvang
  • het juiste diploma kinderopvang

Wat verdien je?

Als zelfstandig ondernemer bepaal je zelf welk opvangtarief je hanteert. Het aantal kinderen dat je opvangt en de kosten die je maakt bepalen wat je verdiend per maand.  Als je aan de juiste voorwaarden voldoet (diploma, aparte ruimte, etc.) dan kan je in je eigen kinderdagverblijf personeel aannemen en meer kinderen tegelijk opvangen. Dit vertaald zich in een hogere omzet maar ook in meer kosten en verantwoordelijkheden. Deze en andere keuzes kun je vanzelfsprekend altijd vooraf bespreken met je eigen LOOKK adviseur. Ook hebben wij een financieel rekenplan hier speciaal  voor ontworpen.

Voorbereiding

Je gaat starten met je eigen onderneming. En dat begint met een goede voorbereiding, er moet namelijk wel het een en ander gebeuren. Van het aanvragen van een vestigingsvergunning en het inschrijven bij de KvK (Kamer van Koophandel) tot het daadwerkelijk inrichten van het kinderdagverblijf. Voordat je van start gaat zal ook de GGD je bezoeken voor een inspectie. Zij brengen eventuele risico’s in kaart op het gebied van veiligheid en gezondheid en kijken naar het pedagogisch beleid. LOOKK staat je bij en zorgt dat je niets over het hoofd ziet.

Ondersteuning

Elke situatie is anders en wat past bij jou? Neem contact met ons op wij delen graag onze ervaring met jou. We gaan dan vrijblijvend met je in gesprek, zodat jij weet wat de volgende stappen zijn die je kunt nemen voor het starten van je eigen kinderdagverblijf.

Klanten vertellen