Buitenschoolse Opvang Kidsenter

Bij Kidsenter wordt de buitenschoolse opvang en gastouderopvang gecombineerd. De eigenaresse is zelf al 20 jaar gastouder. Daarin groeide ze uit haar voegen. Vervolgens is ze een onafhankelijke buitenschoolse opvang gestart. Deze runt ze met behulp van personeel.

Hoe begon de droom?

Mijn droom is altijd al geweest om veel kinderen te kunnen opvangen. Onder welke noemer dit gerealiseerd werd, was voor mij niet belangrijk. Dit heeft dus jaren als gastouder plaats kunnen vinden. Echter was het later nodig om uit te groeien tot BSO. Op deze manier kunnen alle kinderen opgevangen worden in de omgeving van Enter.

Het meest trots ben ik op:

Ik ben het meest trots op de wijze dat ik samen met mijn personeel nog steeds alle kinderen kan opvangen. De passie ligt echt bij de kinderen, daarom vinden wij kleinschalig erg belangrijk. Dit kunnen we met het team goed realiseren.

Het zwaarste was:

Doordat bij mij het werken met kinderen centraal staat, vallen de andere werkzaamheden rondom een eigen BSO zwaarder. Hier komt dan ook veel bij kijken. Bijvoorbeeld de start van de BSO zelf, het beleid, de administratie en de veranderende regelgevingen. Dit is voor mij nog steeds het zwaarst. Echter groei je wel in het ondernemerschap, ook als persoon. Gelukkig kan ik ook LOOKK op hulp vragen.

kinderen spelen buiten groep kinderen op grasveld kinderen houten hut

Wat vind ik fijn aan de samenwerking van LOOKK:

Ik vind de toegankelijkheid van LOOKK het fijnst aan onze samenwerking. De drempel ligt laag. Ik heb het gevoel dat ik met al mijn vragen bij LOOKK terecht kan. LOOKK heeft al jaren ervaring met kinderopvangen, daardoor hoef ik zelf het wiel niet uit te vinden. Zo heb ik altijd iemand die achter mij staat, waar ik op terug kunt vallen bij vragen. Bovendien kan ik de kind administratie uit handen geven en houden ze mij op de hoogte van veranderingen in de regelgeving.

Mijn advies aan starters:

Mijn advies aan starters is om je te laten leiden door mensen die de onderwerpen al vaker bij de hakken hebben gehad. Wanneer iemand je aan de hand meeneemt, blijft het overzichtelijk. Er komt veel kijken bij het starten van een kinderopvang, vraag daarom om hulp.

Lees hier hoe LOOKK jou kan helpen om van jouw gastouderopvang een kinderdagverblijf te maken.