Buitenschoolse sportopvang Cool After School is op maandag 28 september 2020 gestart en biedt sindsdien haar diensten aan bij hockeyvereniging H.M.H.C. Saxenburg te Haarlem. Wij organiseren diverse sport- en spelactiviteiten voor onze doelgroep, kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 t/m 12 jaar. U kunt daarbij denken aan de bekende sporten, zoals voetbal, hockey, handbal en tennis, maar wij gaan ook skiën, wakeboarden, schermen en sumoworstelen. Het doel van ons concept van buitenschoolse opvang is, dat wij kinderen met veel plezier verschillende sport- en spelactiviteiten laten beoefenen, waarbij wij hen tevens helpen met de ontwikkeling als sporter en persoon. Naast de veelzijdige beweging en het veelvuldig buiten zijn, hanteert Cool After School een gezond voedingsbeleid. Hierdoor maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met gezonde voedingsproducten en een gezonde levensstijl..

Hoe begon de droom?

Voordat wij Cool After School gestart zijn, hebben wij beide ruim 7 jaar gewerkt bij verschillende kinderopvangorganisaties in Amsterdam. In deze tijd hebben wij gemerkt dat de vraag naar kinderopvang sterk toenam en dat ouders/verzorgers hun kinderen op de wachtlijst zagen worden geplaatst. Veel kinderopvangorganisaties besloten echter om in een korte periode meerdere locaties te openen, waardoor de kwaliteit al snel minder werd of verdween en de roep om personeel vergrootte. Wij hebben vervolgens besloten om onze lang gekoesterde droom, een buitenschoolse sportieve opvang waarbij kwaliteit voorop staat, te realiseren.

Het meest trots ben ik op:

Wij zijn het meest trots op het feit dat wij iedere dag aan de slag kunnen gaan met materialen, personeelsleden, basisscholen, ouders/verzorgers en kinderen die onder onze eigen bedrijfsnaam vallen: Cool After School.

   

Het zwaarste was:

De onzekerheden die wij ervaarden gedurende de COVID-19-periode, waarin wij ons wilden focussen op het starten van een onderneming, het samenwerken met ouders/verzorgers en basisscholen, het aanbieden van onze activiteiten en het begeleiden van kinderen. In deze periode moest onze doelgroep veelal in quarantaine of werd de buitenschoolse opvang meerdere malen zelfs gedeeltelijk gesloten. Tijdens deze lockdowns konden wij gelukkig wel noodopvang blijven bieden en hielden wij contact met de kinderen met behulp van sportieve online video’s. Op deze manier hebben wij extra aandacht gestoken in het contact maken met onze doelgroep om daar uiteindelijk de vruchten van te plukken. Nadat de maatregelen werden opgeheven, zijn wij snel een financieel gezond bedrijf geworden en zijn wij, vanwege de toenemende wachtlijst, op zoek naar een volgende locatie.

Wat vind ik fijn aan de samenwerking van LOOKK:

LOOKK zorgt ervoor dat wij ons volledig kunnen richten op de werkzaamheden waarin wij gespecialiseerd zijn, het begeleiden van de kinderen. Doordat LOOKK zich ontfermt over veel administratieve taken kunnen wij ons als organisatie focussen op de andere zaken. Daarbij worden wij altijd goed op de hoogte gehouden en te woord gestaan wanneer er veranderingen plaatsvinden of vragen zijn. Cool After School heeft haar snelle groei o.a ook aan de fijne samenwerking met LOOKK te danken.

Mijn advies aan starters:

Door te communiceren met anderen, vragen te stellen en te luisteren, kan je ontzettend veel leren. Deze informatie kan je vervolgens weer toepassen in jouw eigen onderneming. Daarnaast deel je direct ook jouw idee vaak, ontvang je (hopelijk) de bevestiging dat het een goed idee is en ben je al naam/reclame voor jezelf aan het maken en connecties aan het verzamelen. Dit alles zal vervolgens een bijdrage leveren aan een fijne opstart van jouw onderneming.

Lees hier meer over wat LOOKK voor jou kan betekenen.