Hoe begon de droom?

Na jaren lang met veel plezier ook als locatiemanager bij een grote kinderopvangorganisatie wilde ik wat anders. Ik werkte eerst bij een gezin in huis in buurtgemeenschap Dijkerhoek. Er was namelijk veel vraag naar BSO in Dijkerhoek. Dijkerhoek is een kleine en betrokken buurtgemeenschap in de gemeente Rijssen-Holten en zoals dat gaat, had één ouder de oplossing voor de hele buurt. Zij stelde haar woning beschikbaar als gastouderopvang locatie zodat ook de andere buurtkinderen daarna schooltijd opgevangen kon worden.

kinderopvang dijkerhoek

 

 

 

 

 

Dit was een mooie oplossing voor ouders die BSO opvang nodig hadden. Ondertussen kwam het voortbestaan van de peuterspeelzaal in Dijkerhoek onder druk te staan en bleef de vraag naar BSO stijgen. Ik was eerst gevraagd voor een adviserende rol en naderhand werd ik benaderd voor de overname. Na veel overleg en doorspreken van details kwam er duidelijkheid over op welke wijze de peuterspeelzaal kon worden overgenomen. Tegelijkertijd kon er op dezelfde locatie een BSO gestart worden met ruimte voor meer kinderen.

Ik startte op deze wijze al meteen met een leuk aantal kinderen, daarna werd dit alleen maar meer. Sinds 2019 vangen wij ook kinderen op in de leeftijd van 0-2 jaar. Dit betekent verbouwen en aanpassen, bedjes aanschaffen etc. Dit is allemaal gelukt en nu bied ik opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Dit maakt dat ook ouders buiten Dijkerhoek, zoals Holten, Deventer of Bathmen ons weten te vinden. Mijn opvang is uniek te noemen, het is kleinschalig en er worden veel leuke activiteiten gedaan met de kinderen. Ook activiteiten die weer aansluiten bij de buurtgemeenschap. Hieruit blijkt maar weer dat je ook vraag kunt creëren en ouders je weten te vinden. Ik ben blij dat ik me niet bezig hoef te houden met targets, wat ik voorheen wel deed.

Onze website Kinderopvang Dijkerhoek wordt ook onder handen genomen en zal binnenkort beschikbaar zijn! Bekijk ook even de Facebook pagina waar veel op wordt gedeeld.

Het meest trots ben ik op:

Goh, dat vind ik best lastig om over mezelf te zeggen. Ik ben erg trots op het hele team, wij doen het samen en maken het samen mogelijk. Zonder deze toppers was het niet gelukt. Ik ben blij dat we onze passie voor kinderen kunnen uitdragen, dat we omarmd worden door het buurtschap. Maar ook dat we het samen doen geeft enorm veel voldoening.

Het zwaarste was:

Er komt best veel op je af als je een eigen kinderopvang begint. Wat ik lastig vond is het aanvragen van een vergunning, beleidsplan opstellen en om aan alle eisen van de GGD te voldoen. Je leeft er ontzettend naartoe en het was af en toe best stressvol. Je wordt toch beoordeeld op iets dat erg persoonlijk is en uiteindelijk hoop je dat het goed is. Daarom was ik zo blij met LOOKK en de hulp die ik kreeg.

kinderen met flyer kinderen bij hutje kindjes in de sloot meiden op de tractor

Wat ik fijn vind aan de samenwerking met LOOKK:

Wat ik erg prettig vond, vooral aan het begin was dat ik kon sparren met LOOKK. Ondanks mijn ruime ervaring in het werkveld was het toch andere koek om mijn eigen kinderopvang op te starten. Janette hielp mij erg goed en zorgde ervoor dat ik alle stappen kon doorlopen. Bij enige twijfels of onzekerheid kon ik bij Janette terecht! Ik vind het fijn dat ik zelf op de groep kan staan, want ik zou de kinderen niet willen missen. Ik kan veel taken overlaten aan LOOKK en ik weet dat het goed geregeld is.

Mijn advies aan starters:

Mocht je je droom willen waarmaken, ga er dan voor! Begin wel meteen professioneel door advies te vragen aan (bijvoorbeeld LOOKK) en mensen uit het werkveld. Door een goede voorbereiding begin je meteen goed aan je eigen onderneming. Begin en ga ervoor!

Lees hier meer over hoe LOOKK ook jou kan helpen met de start van een eigen kinderopvang