Een eigen kinderopvang runnen

LOOKK staat voor Landelijke Organisatie Ondersteuning Kleinschalig Kinderopvang. Wij bieden als organisatie begeleiding aan ondernemers die een eigen kinderopvang of BSO willen gaan starten maar we bieden dit ook aan ondernemers die reeds een eigen kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang hebben. Deze service van ondersteuning op het gebied van de wet- & regelgeving in de kinderopvang bieden we aan in combinatie met het verzorgen van de kindadministratie. Onze adviseurs kunnen jou ondersteunen bij de start maar ook daarna en bij het verzorgen van de administratieve diensten.

Wij kennen twee soorten abonnementen. De eerste is het ‘informatie- en begeleidingsabonnement’ en betreft de voorbereidende fase naar het starten van je eigen kinderopvang. Vervolgens loopt dit abonnement over in de ‘administratieve diensten en doorlopende begeleiding kinderdagverblijf’.

Informatie- en begeleidingsabonnement

Ga jij je eigen kinderdagverblijf starten? LOOKK ondersteunt je bij je eigen bedrijfsvoering met een compleet pakket dat jou volledig ontzorgt. Het ‘informatie- en begeleidingsabonnement’ vindt plaats in de voorbereidende fase naar het starten van je eigen kinderopvang. Lees hier meer over het starten van een eigen kinderopvang

Door jouw eigen LOOKK-adviseur word je bijgestaan met raad en daad. Dit abonnement stopt automatisch na de start van jouw kinderdagverblijf waarop het abonnement overgaat in het afnemen van de administratieve diensten en de doorlopende begeleiding van LOOKK.

Administratieve diensten kinderdagverblijf en doorlopende begeleiding

Het ‘informatie- en begeleidingsabonnement’ loopt dus over in de ‘administratieve diensten en doorlopende begeleiding kinderdagverblijf’. Als je al gestart bent of een bestaand kinderdagverblijf hebt, is het mogelijk om direct te beginnen met de administratieve diensten en doorlopende begeleiding.

Met dit abonnement verzorgen wij voor jou de gehele contract- en financiële administratie voor en na de start van je eigen kinderdagverblijf. Zo ontvangen ouders van ons een correct en overzichtelijk contract met de voorwaarden die jij hanteert. Vervolgens zorgen wij ervoor de ouders de nota’s ook tijdig betalen. Wij houden je op de hoogte van wijzigingen van de wetgeving etc. Hierdoor kun jij je bezighouden met hetgeen jij leuk vindt; kinderopvang!

De kosten voor de administratieve diensten bij LOOKK bestaan uit een vast bedrag per kind-contract per maand voor een basisabonnement. Naast het basisabonnement zijn er mogelijkheden om extra modules en diensten af te nemen.

Ondersteuning bij start eigen kinderdagverblijf

Naast het uithanden nemen van de complete administratie biedt jouw eigen LOOKK-adviseur ook na de start van je eigen kinderdagverblijf ondersteuning bij alle activiteiten met betrekking tot jouw bedrijfsvoering, zoals:

  • Wet- en regelgeving: Dit lijkt heel complex en soms is dat het ook. Wij zorgen ervoor dat je op de hoogte bent van wijzigingen en dat jouw bedrijf voldoet aan alle eisen.

  • Vraagbaak: LOOKK is jouw sparringpartner en denkt met je mee over vragen als verlengde openingstijden of flexibele plekken. Maar ook ouders kunnen bij LOOKK terecht voor vragen over bijvoorbeeld toeslagen en regelgeving.

  • Kwaliteit: Ook de overheid stelt hoge eisen. Dit gebeurt middels de Wet Kinderopvang en Kwaliteitseisen Peuterspeelzalen (WKO), maar ook door beleidsregels over handhaving op gemeentelijk niveau. Wij zorgen dat je altijd op de hoogte bent van actuele wijzigingen en tijdig wordt geïnformeerd over nieuwe regels.

  • Pedagogisch beleid: Hiervoor stel je een Pedagogisch beleidsplan op. Aan dit plan worden hoge eisen gesteld wij kunnen jou vertellen waar het aan moet voldoen. Vind je het toch lastig om deze zelf te schrijven? Pedagogisch beleidsplan kan je daarbij helpen.

  • Kennis: LOOKK fungeert voor jou als vraagbaak en kenniscentrum. Maar je kunt ook jouw eigen kennis en ervaring delen met medeondernemers die zijn aangesloten bij LOOKK.

Tarieven

Voor het complete pakket van LOOKK betaal je een maandtarief, gebaseerd op het aantal factuurregels. Zo staan de kosten altijd in verhouding met de inkomsten die je hebt. Vang je tijdelijk minder kinderen op? Dan betaal je ook minder. Geen vervelende verrassingen, maar precies weten waar je aan toe bent.

Nieuwsgierig naar onze voordelige tarieven? Neem dan contact met ons op.