Het kinderdagverblijf PimPamPoentje bevindt zich op een Limburgse Hoeve. Hier staat contact van de kinderen met dieren en de natuur centraal. Het idee is ontstaan door een leegstaand stuk van de boerderij. De eigenaresse heeft gekozen voor een kinderopvang door inspiratie van haar eigen kinderen. Zij konden hun energie goed kwijt thuis. Dit wilde ze ook graag voor andere kinderen bereiken.

Hoe begon de droom?

Ik heb mij helemaal moeten omscholen om deze droom van een agrarische kinderopvang waar te maken. Dit bevalt mij goed. Het is erg dankbaar werk. De droom is ontstaan vanuit mijn eigen kinderen. Het dagelijks leven van mijn kinderen bestaat uit vrijheid op de boerderij. Met de opvang is dit ook een deel van het leven voor andere kinderen.

Kinderen en koeien kinderen met tractor kinderen met pony Kind met kip

Het meest trots ben ik op:

Ik ben trots op het team dat we hebben samengesteld voor dit concept. Een agrarisch kindercentrum draagt een eigen missie en visie uit. Hierdoor hebben we tevreden ouders en kinderen. De kinderen gaan elke dag met een glimlach en vol verhalen naar huis. Hierdoor komt het team ook met plezier elke dag werken.

Het zwaarste was:

Het team zelf samenstellen was erg lastig. De agrarische opvang heeft veel veranderingen en groei doorstaan, daar moet het personeel op aansluiten en meegroeien. Hetzelfde geldt voor de missie en visie van het kinderdagverblijf. Bovendien vond ik het lastig mij te positioneren tegenover de grotere concurrentie in de buurt. Daarom zocht ik ook naar ondersteuning voor de opstart.

Wat vind ik fijn aan de samenwerking van LOOKK:

LOOKK heeft mij geholpen met de start, en ondersteunt mij met de facturatie. Hierdoor kan ik mij namelijk focussen op de kinderen en de ouders. Bij LOOKK heb ik er alle vertrouwen in dat het geregeld wordt. Ook kan ik met al mijn vragen terecht bij LOOKK. Tevens word ik op de hoogte gehouden van vernieuwingen en aanpassingen. Door het gevoel dat er iemand achter mij staat, heb ik meer vertrouwen.

kinderen met pony kinderen voolezen

Mijn advies aan starters:

Ik adviseer starters om zich goed voor te bereiden. Door bijvoorbeeld een grondig marktonderzoek, kom je niet voor verrassingen te staan. Bij een kinderopvang starten komt namelijk veel kijken. LOOKK kan hierbij de juiste ondersteuning bieden.

LeesĀ hier meer over wat LOOKK voor jou kan betekenen.