Het kleinschalige kinderdagverblijf “kindcentrum SamSam is gevestigd in Vroomshoop. Het bijzondere aan deze kinderopvang is, dat we hier bij een school inzitten en de doorgaande leerlijn dus op en top benut kan worden.

Hoe begon de droom?

Nadat ik door een reorganisatie moest stoppen op het kinderdagverblijf waar ik destijds werkte en veelal vrijwilligers werk op deze basisschool deed, zag ik dat er vraag was naar opvang. In eerste instantie voor en naschoolse opvang, later is dit uitgebreid met de peutergroep.

Het meest trots ben ik op:

Dat de ouders en de kinderen toch echt blij met mij zijn, elke dag weer, de band die je met de kinderen houd, doordat ze veelal naar de school gaan waar ik bij inzit, zie je ze opgroeien van lieve kleine peuters tot grote stoere pubers. En als je dan hoort dat een van de peuters boos is, omdat hij niet naar juf mag. Dan weet je ja ik ben trots op wat ik neergezet heb.

Het zwaarste was:

Het is vooral het durven en gaan doen. En ja het is veel werk maar dat is het uiteindelijk zeker waard.

Wat vind ik fijn aan de samenwerking van LOOKK:

De samenwerking van LOOKK vind ik nog steeds erg prettig. Ik kan met ze sparren alles wordt snel geregeld voor zowel mij als ouders met vragen. De software waarmee wij werken is heel prettig. Dus wil je je eigen kinderdagverblijf starten vraag LOOKK om hulp. Zij hebben alle kennis voor het starten van een kinderdagverblijf in huis.

Mijn advies aan starters:

Maak je droom waar en start je eigen kinderopvang. Ja er zijn veel regels en voor die tijd moet je veel regelen maar met hulp van LOOKK is dit goed te doen. Dus of je nu een integraal Kindcentrum wilt starten, een zelfstandige BSO wilt starten of een peuteropvang wilt starten? Gewoon doen en ervoor gaan!

Lees hier meer over wat LOOKK voor jou kan betekenen.