Opleiding kinderopvang

Als professional in de kinderopvang wil jij je blijven ontwikkelen. LOOKK kan jou daarbij helpen. Een opleiding kinderopvang die aansluit bij jouw wensen en ervaring. Wij werken met leuke en enthousiaste trainers met allen veel ervaring op hun vakgebied. Zo hebben wij ondermeer de training INZICHT IN AUTISME en de training VAN BINNEN NAAR BUITEN.

Van binnen naar buiten

Veranderend werkveld
Nieuwe positie innemen in een veranderd werkveld van de kinderopvang, voor nu en later. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers ambassadeur zijn van jouw kinderopvang organisatie!

Van binnen naar buiten
LOOKK heeft de training VAN BINNEN NAAR BUITEN. Een training die de medewerkers niet alleen traint op kennis en vaardigheden. Vooral het bewust laten worden van alles wat de medewerker en jouw kinderopvang organisatie zelf al weet, staan voorop. Om dit vervolgens doelgericht naar buiten te brengen.

Onderdelen van de training
Vaste onderdelen van de training zijn; wet- en regelgeving, de huidige markt, communicatie met ouders en waar staat de organisatie voor . Ook het inzetten van diverse marketing technieken en het effect daarvan komt ruim aanbod.

Uniek
Elke training is uniek en wordt voorafgegaan aan door een zeer uitgebreide intake. De training bestaat uit 8 dagdelen. Tussen de trainingsdagen door gaan de medewerkers aan de slag met diverse opdrachten. Alle opdrachten zijn praktijk gericht en kunnen meteen ingezet worden door de organisatie. Een training met direct resultaat voor de medewerkers en jouw kinderopvangorganisatie in zijn geheel.

Wil je meer weten over deze training of over een training op maat, neem dan contact met ons op.

Inzicht in autisme

Training INZICHT IN AUTISME door Frans Coolen.

Wie is Frans Coolen
Frans, opgeleid als onderwijzer en jarenlange ervaring in de jeugdzorg, weet je als trainer te raken in zijn uitleg over autisme. Hij kan als geen ander op een betrokken en inspirerende wijze zijn kennis overbrengen. Frans is betrokken bij mensen met autisme. Geraakt door hun talenten, maar ook door de bijzondere problemen voor henzelf en hun omgeving.

Wat kun je verwachten
Door deze training te volgen ben je na afloop op de hoogte wat autisme is, hoe het zich kenmerkt , welke impact het heeft het op de/jouw werk/thuis omgeving. Frans laat je ervaren hoeveel impact autisme op iemand kan hebben. Hij gaat in op storend en probleemgedrag. Er wordt gekeken naar het ‘waarom’ hierachter en voor wie het eigenlijk storend/een probleem is. Theorie wordt tijdens de cursus aan de praktijk gekoppeld. Maar vooral ook krijg je handvaten aangereikt waarmee je in de praktijk ook echt wat mee kunt.

Voor wie
Voor elke kinderopvang professional die zich graag wil verdiepen in haar vak. De training wordt afgesloten met een certificaat, welke inmiddels hoog aangeschreven staat binnen kinderopvang en jeugdzorg.

Programma
De training bestaat uit twee aaneensluitende, bij elkaar horende avonden te weten 22 mei en 23 mei. De cursus start om 19.00 en duurt tot 22.00 uur. Na afloop van de tweede avond is er gelegenheid om na te praten.

Kosten
De kosten zijn € 55,– per avond. Wel is het aantal deelnemers is gemaximeerd. Belangstelling? Meld je dan snel aan, want vol is vol.

Hieronder nog een reactie van een deelnemer van een training op maat: Ons team (jeugdzorg) heeft de training ervaren als: Boeiend, afwisselend, interactief, echt een interessante training, verfrissend. Ook de puzzel en de ” fragmenten” werden als een waardevolle aanvulling ervaren. Als trainer was je: gedreven, enthousiast, je had een brede kennis en je bracht het met passie. Mooi dat je de mens/kind centraal stelt en niet het autisme.