Een echt familie bedrijf met een christelijk kinderdagverblijf op Urk, Ut Kuukediefien. Hoe het begon? De familie heeft ook een aannemersbedrijf maar omdat er tegenwoordig steeds meer prefab wordt gemaakt stond er al enige tijd een grote bedrijfshal leeg. En zoals het gaat met ondernemende mensen kwam er al snel het idee om deze hal om te bouwen tot een prachtig christelijk kinderdagverblijf.  Moeder, dochter en schoondochter werkten al in de kinderopvang en konden nu hun eigen kinderdagverblijf starten. Het was een flinke verbouwing maar het resultaat is dan meer dan prachtig te noemen, ruim opgezet, lichte ruimtes met behoud van het huiselijke gevoel.
Kinderdagverblijf Ut Kuukediefien werkt volgens de uitgangspunten van het Jenaplan. Dit betekent dat in de groepen, kinderen van verschillende leeftijden samen de dag doorbrengen. Ieder kind mag daarbinnen zijn eigen ritme bepalen. Samen praten, spelen, werken en vieren wisselt elkaar op een natuurlijke manier af.
Hieronder wat foto’s van hun facebookpagina Ut Kuukediefien

Lees hier wat LOOKK voor jouw kinderopvang betekenen.

Een aantal kinderen van het kinderdagverblijf Kinderen spelen buiten op de opvang   Het bedrijfsbusje van de kinderopvang

Het interieur van het kinderdagverblijf       De kinderopvang van binnen   Buitenspelende kinderen opvang